Aproximativ 40 de muzicieni din opt ţări, la Braşov Jazz & Blues Festival

Andrei Dumitru 19/08/2021 | 12:06 Timp Liber
Aproximativ 40 de muzicieni din opt ţări, la Braşov Jazz & Blues Festival

Aproximativ 40 de artişti din ţări ca Franţa, Marea Britanie, SUA, dar şi România vor concerta la cea de-a noua ediţie a Braşov Jazz & Blues Festival, care va avea loc în perioada 2 – 5 septembrie.

Evenimentele vor avea loc în Piaţa „Sfântul Ioan”, unde se va afla scena principală, Piaţa Brassaï şi în Parcul central „Nicolae Titulescu”.

Pe lângă concerte, vor avea loc ateliere creative şi masterclass-uri pe teme muzicale, proiecţii de film în aer liber, activităţi pentru copii şi familie pe timpul zilei şi un târg de viniluri.

Ediţia din acest an a festivalului debutează cu un concert Nightlosers, în Piaţa Brassai, de la ora 20.00. Accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Începând cu 3 septembrie, 38 de artişti din 8 ţări vor susţine concerte. Între aceştia se află Laura Cox (Franţa), Kirk Fletcher (SUA), Mădălina Pavăl Live Orchestra (România), Sax Gordon (SUA), Lars Kutschke Band (Germania/Ungaria), Dana Gillespie (Marea Britanie), Joachim Palden Trio (Australia), Isabella Lundgren (Suedia) şi Nguyên Lê Streams Quartet (Franţa, SUA, Canada).

Biletele şi abonamentele pentru concertele din Piaţa Sf. Ioan au fost puse în vânzare online, pe biletebrasov.ro, şi au un preţ special până pe 20 august.

Acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce priveşte evenimentele, iar participarea la concertele pe bază de bilet din Piaţa Sf. Ioan este permisă exclusiv persoanelor vaccinate cu ambele doze şi care au finalizat schema de vaccinare în urmă cu zece zile; persoanelor care prezintă dovada rezultatului negativ la un test RT-PCR efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau a unui test antigen rapid efectuat în urmă cu maxim 24 de ore; persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezenţa anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului).

Testele rapide antigen vor disponibile la acces şi se vor putea face, contra cost, de către personal autorizat.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata evenimentului pentru toate categoriile de public.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Cei cu vârste de peste 5 ani vor purta mască.

Braşov Jazz & Blues Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi co-finanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Municipiului Braşov.