Apple a făcut o cerere bizară. Cine nu mai are voie să folosească telefoanele Apple

NewMoney 04/03/2020 | 11:48 Fapt Divers
Apple a făcut o cerere bizară. Cine nu mai are voie să folosească telefoanele Apple

Apple nu permite cineaștilor să aibă în filme răufăcători care folosesc iPhone-uri, a declarat regizorul Rian Johnson într-un interviu pentru Vanity Fair, citat de Ars Technica.

„Apple, te lasă să folosești iPhone-uri în filme, dar – și acest lucru este esențial dacă te uiți vreodată la un film de mister – băieții răi nu pot avea telefoane iPhone”, a spus Johnson.

Care ar putea fi motivele pentru cerința Apple

Ceea ce nu e clar din observațiile lui Johnson este dacă există vreo forță juridică în ceea ce privește presupusa cerere a Apple ca ticăloșii din filme să nu folosească iPhone-uri.

Dacă Apple plătește pentru plasarea produsului, în mod evident, poate exercita influență asupra modului în care produsele sale sunt utilizate pe ecran. În alte cazuri, studiourile de film ar putea fi prudente cu privire la respectarea dorințelor Apple, pentru a evita procesele, chiar dacă studiourile ar fi îndreptățiți să utilizeze un iPhone.

„Producătorii nu au nevoie de o licență [de la producătorii de produse] pentru a avea personaje care folosesc produsele de zi cu zi în mod normal”, a declarat pentru Ars Technica avocatul John Bergmayer, specializat în probleme de proprietate intelectuală. „Poate ai putea să creezi un scenariu în care există o aprobare implicită, dar asta pare ceva rar – nu că acest lucru ar descuraja procesele neserioase”.

Bergmayer spune că se îndoiește că dacă răufăctorii, care conduc o mașină sau folosesc un telefon într-un film poate fi considerat că aduce atingere imaginii unui brand.

El a menționat, totuși, că Apple ar putea limita modul în care studiourile de film utilizează produse care le sunt oferite de Apple. „Dacă Apple pune condiții în folosirea produselor gratuite pe care le oferă caselor de producție, atunci nu e nicio problemă”, a spus Bergmayer.

În “Knives Out” (La cuțite – 2019), regizat de Rian Johnson, câțiva suspecți au iPhone-uri, însă personajul negativ principal nu utilizează un iPhone.