Apetitul pentru investiții din real estate: terenurile sau proprietățile destinate închirierii, la mare căutare

Andreea Neferu 02/02/2017 | 12:27 Ştiri
Apetitul pentru investiții din real estate: terenurile sau proprietățile destinate închirierii, la mare căutare

Compania de consultanță și brokeraj imobiliar Palace Estate, fondată de israelianul Yaniv Dahan, a intermediat anul trecut tranzacții cu proprietăți premium în București în valoare de 10 milioane de euro.

„În 2016 am avut o cerere în creștere pentru sectorul de investiții, fie că vorbim de terenuri pentru dezvoltare, sau de active cumpărate cu o scopul de a fi închiriate”, a spus Dahan.

Cele mai mari proprietăți pentru care Palace Estate a intermediat tranzacții anul trecut au fost trei terenuri cu valori de peste 1 milion de euro în zonele Unirii, Domenii și Pipera – Iancu Nicolae, două clădiri de birouri în zona de nord, cu valori de 2 milioane de euro fiecare, precum și apartamente premium cu o valoare cumulată de 2 milioane de euro.

„Clienții noștri caută apartamente spațioase, de peste 100 de metri pătrați, cu trei sau patru camere și au bugete ce pornesc de la 120.000 de euro și ajung până la 450.000 de euro. Primim și cereri de vile cu peste patru camere și grădini generoase, cu bugete care se încadrează între 250.000 – 600.000 de euro”, afirmă Dahan.

Palace Estate, compania care lucrează cu ambasade și multinaționale pe zona de închirieri, estimează că cererea rezidențială din zona Pipera va crește anul acesta, pe fondul finalizării unor lucrări de infrastructură precum și al inaugurării unor noi clădiri de birouri. Compania, înființată în 2015, tranzacționează apartamente și case pe segmentele de lux și medium high.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.