Anunț oficial: PRO TV are un nou proprietar

Andrei Dumitru 08/10/2020 | 16:53 Ştiri
Anunț oficial: PRO TV are un nou proprietar

Uniunea Europeană a aprobat achiziţia grupului de televiziune Central European Media Enterprises, care deţine Pro TV în România, de către miliardarul ceh Petr Kellner, potrivit unui comunicat de presă.

Deținută de gigantul american AT&T, CME a anunţat că tranzacţia va fi încheiată pe 13 octombrie, după obţinerea aprobărilor de la Bruxelles.

Petr Kellner deţine fondul de investiţii PPF, care a mai făcut afaceri în România în ultimii 15 ani. În acest moment, fondul deţine două clădiri de birouri lângă guvern: Metropolis şi Crystal Tower. PPF trebuie să plătească grupului american AT&T 1,1 mld. dolari pentru această tranzacţie.

Postul de televiziune Pro TV a fost înfiinţat la începutul anilor ’90 de către Adrian Sârbu, împreună cu Ronald Lauder, cel care controla atunci grupul CME. În plus, grupul de televiziune ProTV a raportat la S1/2020 venituri de 76,7 milioane dolari, în scădere cu 12%.

Trimestrul al doilea, când a început criza, a avut un impact major în rezultatele grupului: veniturile au fost de 37 milioane dolari, în scădere cu 23%, iar profitul operaţional (OIBDA) a fost de 18,7 milioane dolari, în scădere cu 25%.