Anunț oficial: Data la care Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai reprezenta familia regală britanică

NewMoney 20/02/2020 | 10:56 Fapt Divers
Anunț oficial: Data la care Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai reprezenta familia regală britanică

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor începe oficial noua lor viaţă în afara familiei regale britanice de la 31 martie, a anunţat miercuri purtătorul lor de cuvânt, în momentul în care se discută dacă vor mai folosi brandul lor „Sussex Royal”, potrivit AFP.

Cuplul, care a zguduit monarhia britanică luna trecută când a anunţat decizia sa, nu va mai avea un birou la Palatul Buckingham, unde îşi are reşedinţa regina Elisabeta a II-a. Cu începere de la 1 aprilie ei vor fi reprezentaţi de organizaţia lor de caritate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului, prinţul Harry îşi va păstra rangurile militare, de care este foarte ataşat.

Decizia prinţului şi a soţiei sale de a se retrage implică şi faptul că renunţă să mai folosească titlurile de alteţă regală, a anunţat Palatul Buckingham.

Prințul Harry și Meghan Markle pe instagram

Dar cei doi folosesc termenul „Sussex Royal” pe contul de Instagram, unde sunt urmăriţi de 11,2 milioane de abonaţi, şi pe site-ul lor oficial.

„Cum ducele şi ducesa de Sussex s-au retras din calitatea de seniori ai familiei regale şi vor lucra pentru a-şi câştiga independenţa financiară, folosirea termenului „regal”, în acest context, necesită o reconsiderare”, a declarat o sursă regală agenţiei britanice Press Association. Discuţiile sunt în curs, potrivit acestei surse.

Conform tabloidului Daily Mail, înalţi responsabili ai coroanei britanice au convenit deja că nu mai poate fi „susţinut” dreptul cuplului de a folosi acest termen „regal”.

Prinţul în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron şi soţia sa, fosta actriţă americană în vârstă de 38 de ani, s-au instalat la începutul anului în luxoasa vilă de la periferia oraşului Victoria, pe coasta de vest a Canadei, împreună cu fiul lor Archie, născut în mai 2019.

Harry şi Meghan au folosit pentru prima dată apelativul Sussex Royal atunci când s-au distanţat de prinţul William şi soţia sa Kate. Cei doi fraţi s-au îndepărtat în ultimele luni, Harry explicând în octombrie că vor continua pe „drumuri diferite”.