Antreprenorul Octavian Bădescu a părăsit rețeaua RE/MAX

Andrei Dumitru 24/09/2019 | 12:41 Ştiri
Antreprenorul Octavian Bădescu a părăsit rețeaua RE/MAX

Freedom Group, companie fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, a părăsit rețeaua RE/MAX, începând cu septembrie 2019 și va continua să activeze pe piața imobiliară. Odată cu ieșirea din rețea, Octavian Bădescu va aborda un nou model de business pentru piața de consultanță imobiliară, nu doar la nivel național. 

Antreprenorul are o experiență de peste 15 ani în sectorul serviciilor, perioadă în care a creat și dezvoltat proiecte și branduri în domenii ca: marketing direct, cercetare de piață, curierat și imobiliare. Este membru al unor asociații importante din sectoarele de antreprenoriat și imobiliare, cum sunt Romanian Business Leaders, Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România și Asociatia Brokerilor Imobiliari. Octavian Bădescu a fondat și condus companii importante, precum Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen sau Sameday Courier – prima companie românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Sameday Courier a fost achiziționată în 2017, de eMAG, cel mai mare retailer online din România.

Freedom Group a demarat în 2017, ca franciză afiliată rețelei RE/MAX, și oferă consultanță, asistență, reprezentare și intermediere imobiliară.

“În cei doi ani petrecuți în rețeaua RE/MAX, Freedom Group a avut rezultate bune, iar la nivel personal am învățat mult și am avut reușite. Am tranzacționat proprietăți valoroase, clasându-ne în topul celor mai performante francize RE/MAX, iar după prima jumătate din 2019, aveam majoritatea consultanților în primii 10% agenți din rețea, din punct de vedere al rezultatelor. Cu toate acestea, nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Experiența pe care am acumulat-o între timp m-a făcut să realizez că, în prezent, continuarea afilierii nu mai reprezintă o opțiune viabilă, atât financiar cât și strategic și chiar filosofic. Am colaborat foarte bine cu reprezentanții RE/MAX, înțeleg și respect modelul de business al acestei rețele. Însă, am simțit că Freedom Group poate crește mai mult urmând un alt concept de business, un model inovator, pe care îl lansăm zilele următoare”, și-a explicat decizia Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.

Antreprenorul consideră că piața agențiilor imobiliare este momentan destul de mult marcată de un deficit de productivitate și de o semnificativă fragmentare. De asemenea, este caracterizată și de un nivel de educare scăzut al consumatorului. Din perspectiva Freedom Group, pe piața autohtonă de consultanță imobiliară activează foarte multe companii mici și agenți imobiliari independenți, iar valoarea acestei piețe se situează în jurul valorii de 100 milioane de euro.

“Nevoia de educare a consumatorului este explicabilă prin contextul actual din România, în care tranzacționarea imobiliară este practicată destul de rar de o persoană, de-a lungul vieții. Astfel, nivelul de încredere în agenții imobiliari nefiind foarte ridicat, se încearcă adoptarea unor formule de colaborare cu aceștia, de multe ori nepretabile unei prestații de calitate. Astfel sunt generate cercuri vicioase, care ajung, în final, să-l afecteze tot pe client. Direcția strategică pe care o abordăm își propune să rupă aceste cercuri vicioase, pentru a ajuta atât consumatorii de servicii suport în tranzacționare, prin reprezentare și intermediere imobiliară, cât și în beneficiul agenților imobiliari. Vom detalia această schimbare de paradigmă și tot ce presupune ea în viitorul apropiat”, a adăugat Octavian Bădescu.

Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționare, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Compania s-a diferentiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are 7 consultanți, în echipă.


FOTO: Laszlo Raduly