ANRE reduce tarifele de distribuție a electricității destinată clienților casnici

Carol Dan 14/12/2016 | 17:16 Ştiri
ANRE reduce tarifele de distribuție a electricității destinată clienților casnici

Comitetul de reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, pentru al doilea an consecutiv, reducerea tarifelor de distribuție a energiei electrice. ANRE apreciază că măsura, aplicabilă din 2017, va avea un efect antiinflaționist și va determina scăderea prețului unor produse.

”Apreciem că scăderea va avea un efect antiinflaționist, care se poate regăsi în diminuarea costurilor agenților economici, cu avantajul creșterii competitivității acestora și al diminuării prețurilor bunurilor și serviciilor”, potrivit unui comunicat al Autorității.

Tarifele vor scădea cu valori cuprinse între 3,8% și 9% și se vor aplica fiecăruia dintre cei opt distribuitori de energie electrică din România. Cele mai mari scăderi vor fi suportate de companiile Enel Distribuție Banat și E-Distribuție Muntenia. Scăderi mai mici vor avea companiile E.ON Moldova Distribuție și Electrica Distribuție Transilvania Sud.

 


Foto: Mediafax

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.