ANRE a amendat Distribuţie Energie Electrică România cu 155.000

NewMoney 22/06/2021 | 14:19 Ştiri
ANRE a amendat Distribuţie Energie Electrică România cu 155.000

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat marţi că a amendat Distribuţie Energie Electrică România cu 155.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la reţelele de energie electrică.

”ANRE a finalizat o acţiune de control desfăşurată la societatea Distribuţie Energie Electrică România (în zona de competenţă a fostei Societăţi de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord) în cadrul căreia s-a verificat respectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la reţelele de energie electrică”, anunţă ANRE.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul de distribuţie: a stabilit incorect soluţii de racordare generând, astfel, costuri suplimentare pentru prosumatori; a furnizat prosumatorilor, prin intermediul paginii de internet, informaţii incomplete privind documentaţia necesară racordării la reţeaua de energie electrică; a completat incorect conţinutul Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) şi al Certificatelor de Racordare (CR).

”Pentru faptele săvârşite, societatea Distribuţie Energie Electrică România a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 155.000 lei, dispunându-se, totodată, măsuri şi termene de conformare în vederea remedierii situaţiilor neconforme constatate”, precizeză ANRE.

Prosumatorii sunt cei care nu doar consumă energie din reţeaua electrică, ci şi produc si livreaza energie din surse regenerabile. Produc pentru consumul propriu şi injectează surplusul în reţea, contra cost, pe baza unui contract de vânzare-cumpărare cu furnizorul lor de energie electrică.