ANPC: 15 locuri de joacă din parcurile Cişmigiu, Herăstrău şi Tineretului au fost închise temporar

Elena Marinescu 29/03/2022 | 20:13 Ştiri
ANPC: 15 locuri de joacă din parcurile Cişmigiu, Herăstrău şi Tineretului au fost închise temporar

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au închis, temporar, 15 locuri de joacă din parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Tineretului şi 2 terenuri de baschet şi un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficienţelor.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a realizat, marţi, sub coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), ample acţiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu, informează ANPC printr-un comunicat.

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum şi câteva spaţii destinate practicării sportului în aer liber (exemplu baschet, tenis de masă, fitness etc.).

În toate aceste locaţii, aflate în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov, aplicându-se primele sancţiuni. „Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum şi 2 terenuri de baschet şi un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficienţelor”, se precizează în comunicat.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost: utilizarea unor echipamente deteriorate, existenţa unui paviment cu denivelări, bucăţi de tartan lipsă, utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, spărturi, şuruburi ieşite în relief, lipsa unor bare de protecţie, lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile leagănelor, folosirea unor mese de tenis sparte, lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă, igienizarea precară a locaţiilor şi prezenţa, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locaţie.

Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare. „Când mergeam prin Cişmigiu, în tinereţe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Astăzi, pare că este parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară! Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole! Ne asumăm „vinovăţia” de a elimina riscurile la care sunt expuşi, cu toate că, cel în culpă, este altul!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Foto: HotNews