Ştiri

Angajatori de TOP București: 80 de companii prezente, în perioada 21-22 octombrie

Peste 5.000 locuri de muncă vor fi oferite candidaţilor cu experienţă şi tinerilor la început de carieră la o nouă ediţie a evenimentului „Angajatori de TOP”, organizat la Bucureşti, în perioada 21-22 octombrie.

Peste 75% dintre cele 80 de companii prezente la evenimentul de la Sala Palatului le garantează flexibilitate angajaţilor.

Echipa care organizează „Angajatori de TOP Bucureşti” derulează Analiza Pieţei Muncii Hipo.ro, în perioada septembrie-octombrie 2022, cu scopul de a centraliza situaţia actuală a poziţiilor deschise de companii, atât pentru juniori, cât şi pentru profesionişti.

„Una dintre principalele concluzii este numărul mare al companiilor care oferă joburi pentru juniori toamna aceasta. Din totalul anunţurilor de joburi din Bucureşti, 48% sunt anunţuri de joburi în format fizic (on-site), iar 58% joburi remote şi hibrid. Organizatorii îi invită pe cei în căutarea unui loc de muncă să vină la Angajatori de TOP Bucureşti, unde au şansa să-şi găsească domeniul şi programul de lucru potrivit. Tot în locaţia evenimentului, participanţii, indiferent de experienţa profesională, au posibilitatea să discute cu un consilier de carieră, expert în recrutare”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în urma unui sondaj realizat în rândul companiilor participante la eveniment, reies cele mai importante competenţe pe care angajatorii le cer de la candidaţi. Astfel, comunicarea interpersonală şi gândirea critică, alături de cunoştinţele în domeniu, sunt principalele criterii de selecţie ale profesioniştilor. În ceea ce priveşte candidaţii juniori, peste 71% dintre companii susţin că învăţarea continuă este cea mai importantă abilitate, urmată, în proporţie de 17%, de capacitatea de a seta obiective pe termen lung.

Participarea la „Angajatori de TOP Bucureşti” este gratuită, atât în format fizic, cât şi online, iar cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul www.hipo.ro, unde îşi creează un CV şi pe care îl pot descărca prin versiunea „CV Barcode”, urmând să se prezinte cu acesta la locul evenimentului.

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc la Sala Palatului în Bucureşti şi la CRAFT de două ori pe an şi aduce împreună peste 200.000 de candidaţi şi 80 de angajatori la fiecare ediţie.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies