Angajații din mediul privat au avut salarii și bonusuri mai mari anul trecut

Gabriel Bucur 01/02/2017 | 19:14 Ştiri
Angajații din mediul privat au avut salarii și bonusuri mai mari anul trecut

Salariile din mediul privat au crescut, anul trecut, cu 9,35%, în timp ce bonusurile au fost mai mari cu aproape 19% decât în 2015, arată o analiză Smartree.

Totodată, numărul angajaților din companiile private a crescut cu peste 7%, comparativ cu 2015, iar bunăstarea totală a acestora s-a îmbunătățit cu aproape 6%.

„Creșterea numărului de angajați din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaționale”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree. Domeniile care au luat cel mai mare avânt au fost IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate și Logistică.

„În afară de bonusarile care se acordă angajaților, în general, în funcție de performanța lor sau cu ocazia anumitor zile de Sărbători din an (Crăciun, Paște, Ziua Copilului etc.), companiile au apelat și la alte sisteme de beneficii care pot motiva angajații, încă din etapa de recrutare și selecție”, a mai spus Adrian Stanciu.

În afară de tichetele de masă sau asigurarea medicală, angajații pot beneficia de o serie de alte noi avantaje, cum ar fi săli de relaxare și masaj la birou, workshop-uri organizate cu diverse tematice (ateliere de gătit, wellness, fashion, etc.), abonamente pentru anumite săli de sport, grădinițe în incinta birourilor, bibliotecă, acordarea unor bugete separate pentru decontarea anumitor activități sociale (teatru, cinema, spectacole) și multe altele.

Anul trecut, și numărul concediilor de odihnă a fost mai mare, mai exact cu 16% față de 2015. Acest lucru indică faptul că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează să aibă de suferit, adaugă Smartree. În ceea ce privește concediile medicale, acestea au fost în creștere cu circa 17%.

Smartree este unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR (Resurse Umane).

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.