Angajat al Institutului de la Măgurele, acuzat că a minat criptomonede la serviciu

Sebastian Popescu 25/04/2018 | 17:22 Ştiri
Angajat al Institutului de la Măgurele, acuzat că a minat criptomonede la serviciu

Un angajat al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară s-a folosit de energia electrică a institutului pentru a mina criptomoneda Monero.

Pentru a putea mina criptomonede este nevoie de un computer performant cu mai multe plăci video puternice, care consumă cantități mari de energie. Bărbatul, care deținea un astfel de computer, nu a dorit să plătească o factură uriașă la curent, astfel că s-a conectat la rețeaua de electricitate a institutului din Măgurele.

Potrivit Digi24, nu este clar de cât timp mina angajatul moneda virtuală, dar se estimează că acesta ar fi consumat energie electrică în valoare de 1.000 de euro pe lună.

Cazul a fost semnalat de Ștefan Tănase, security researcher la compania de software Ixia.

„Frumoasă instalație de minat XMR (codul criptomonedei Monero, n.r.) la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară al României! Mă întreb dacă fondurile UE acoperă atât electricitatea cât și GPU-urile (plăcile video, n.r.)”.

Monero, criptomoneda care are deja patru ani de când se află pe piaţă, a înregistrat o creştere considerabilă în ultima lună, aceasta fiind din ce în ce mai preferată de cei care doresc să-şi protejeze şi mai mult activitatea ilegală în mediul virtual, arată Bloomberg, citat de Agerpres.


Foto: Guliver/Getty Images

 

← Close