Anchetă în Tanzania din cauza unui contract privind achiziţia de produse din România

NewMoney 04/02/2020 | 16:58 Ştiri
Anchetă în Tanzania din cauza unui contract privind achiziţia de produse din România

Oficialii anticorupţie din Tanzania i-au audiat pe adjunctul ministrului Afacerilor Interne, Hamad Masauni, şi pe adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima, ca urmare a presupusei implicări în semnarea unui contract în valoare de 1.000 de miliarde de şilingi tanzanieni pentru achiziţia de echipamente de salvare şi de pompieri din România, anunţă publicaţia The Citizen.

Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al Forţelor pentru Incendii şi Salvare, Thobias Andengenye.

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Secretarul permanent al ministerului la acel moment, general – maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după descoperirea acestei afaceri.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei, John Mbungo, a declarat pentru The Citizen că agenţia va trimite o echipă în România, pentru investigaţii în legătură cu acest contract.

”Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească Rom International Solution chiar există”, a precizat el.

Această firmă nu figurează la Registrul Comerţului, însă Profit.ro afirmă că a identificat-o şi a contactat-o, fără un răspuns până la acest moment.


Sursa: News.ro