Ştiri

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre rolul României la securitatea energetică regională și potențialul exploatării gazelor în Marea Neagră

Sectorul energetic reprezintă zonă de mare potențial pentru România, pentru securitatea energetică a regiunii și constituie un aspect important al Parteneriatului Strategic SUA-România, consideră ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.

Abilitatea României de a debloca potențialul uriaș al industriei gazelor offshore va depinde de asigurarea unui climat de investiții atractiv, care să se bazeze pe stabilitate, transparență și previzibilitate. În același timp, ambasadorul subliniază că este important ca Guvernul să discute cu companiile din domeniu când elaborează planurile de dezvoltare.

„Buna guvernare și statul de drept oferă fundamentul acestor principii. Un regim fiscal stabil, adoptat în urma consultărilor cu părțile implicate și după ce va fi evaluat impactul pe care îl vor avea reglementările, reprezintă un alt element fundamental”, a explicat Hans Klemm în cadrul summitului Newsweek Offshore Oil & Gas in the Black Sea.

Rusia este principalul furnizor de gaze naturale în Europa în acest moment, multe state fiind dependete în proporție de 100% de gazul furnizat de Moscova. Ambasadorul american a explicat că singurul mod prin care țările din UE pot obține securitatea energetică este prin diversificarea tipurilor de combustibil, a surselor de aprovizionare și a rutelor de livrare, România având un rol important ân regiune.

„Susținem eforturile Comisiei Europene și României de a promova proiecte de infrastructură care să lege mai bine țările europene de aprovizionarea cu gaze și electricitate. Proiectele în care România joacă un rol critic, cum ar fi conducta Bulgaria-România-Ungaria și conducta Iași-Ungheni, sunt cheia realizării acestor obiective”, a mai afirmat Klemm.

În același timp, ambasadorul american a criticat proiectele de gazoducte Nord Stream 2, care va concentra peste 70% din livrările de gaz rusesc către Europa pe o singură rută de transport și TurkStream. Construcția celor două gazoducte ar face ca UE să fie vulnerabilă în cazul în care Moscova ar întrerupe aprovizionărea.


Foto: Mediafax

 

NewMoney

Recent Posts

ANPC: La vopsirea ouălor nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, afirmă că la…

2 ore ago

Studiu Revolut: Cum vor petrece europenii concediul din acest an

Revolut a întrebat 15.000 de respondenți din 15 țări, inclusiv 1.000 de români, care sunt…

2 ore ago

Indotek Group investește 16 milioane de euro în Plaza M

Indotek Group, conglomeratul pan-european de investiții imobiliare cu sediul la Budapesta, a anunțat relansarea Plaza…

3 ore ago

Google a plătit 20 de miliarde de dolari în 2022 pentru a fi motorul de căutare implicit în Safari

Procesul SUA vs Google se apropie de final, dar încă mai oferă informaţii necunoscute până…

3 ore ago

Studiu: Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75%…

3 ore ago

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

2 zile ago

Acest website folosește cookies