Amazon va cumpăra Studiourile MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Andrei Dumitru 26/05/2021 | 16:14 Timp Liber
Amazon va cumpăra Studiourile MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Amazon.com Inc. a fost de acord să cumpere compania Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) pentru 8,45 miliarde de dolari, o mutare care va suplimenta în mod substanțial oferta serviciului de streaming Amazon Prime, transmite Bloomberg.

MGM deţine în jur de 4.000 de filme şi aproximativ 17.000 de ore de seriale, printre care se numără titluri de succes, precum James Bond, Stargate, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop, Terminator şi Vikings.

Preluarea MGM este cea mai mare achiziție a Amazon de când a fost de acord să cumpere Whole Foods în 2017 pentru 13,7 miliarde de dolari. Amazon are planuri serioase pentru divizia de streaming, anul trecut investind aproximativ 11 miliarde de dolari în conținut video și muzical.

Adevărata valoare financiară din spatele acestei înțelegeri este tezaurul IP (proprietate intelectuală – n.r.) din catalogul profund pe care intenționăm să îl reimaginăm și să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreședinte Prime Video și Amazon Studios într-un comunicat. „Este foarte interesant și oferă atâtea oportunități pentru povești de înaltă calitate”, a mai declarat acesta.

Proliferarea serviciilor de streaming, inclusiv sosiri mai noi, precum HBO Max și Disney+, a pus presiune pe Amazon să achiziționeze mai multe programe. Nici directorul executiv, Jeff Bezos, nu a ascuns dorința sa de a ajunge un „mogul de filme”, iar vasta colecție a MGM oferă o abundență de materiale de streaming, precum și ocazia de a exploata titluri celebre precum James Bond și Rocky.

Serviciul de streaming al Amazon, care în România costă 14 lei pe lună, fiind de departe cel mai ieftin, are peste 200 de milioane de utilizatori la nivel global.