Alţi 190 de români aflaţi temporar în Italia, aduşi în ţară cu o cursă aeriană

Elena Marinescu 25/03/2020 | 20:29 Ştiri
Alţi 190 de români aflaţi temporar în Italia, aduşi în ţară cu o cursă aeriană

Alţi 190 de români care se aflau temporar în Italia şi care nu aveau posibilitatea de a mai rămâne acolo au fost aduşi în ţară, miercuri seară, cu o cursă aeriană tip charter, anunţă Ministerul de Externe (MAE).

„În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în ţară 190 cetăţeni români”, a transmis MAE.
Cetăţenii români au fost repatriaţi din Roma, Italia, cu o cursă aeriană tip charter, operată de Tarom. MAE reia apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.
„De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, se precizează într-un comunicat de presă citat de News.ro.