Altex a închiriat 10% din cel mai mare parc logistic din România

Andreea Neferu 12/01/2017 | 17:37 Ştiri
Altex a închiriat 10% din cel mai mare parc logistic din România

Unul dintre cei mai mari retaileri de electrocasnice din România, Altex, își dublează suprafața spațiilor logistice pe care le are în cadrul celui mai mare parc logistic din România, P3 de pe autostrada București-Pitești, ajungând la peste 30.000 de metri pătrați închiriați.

„Altex este chiriaș al parcului P3 Bucharest de 12 ani, afacerea lor prosperă și ne bucurăm că P3 poate sprijini această creștere continuă”, a declarat Blake Horsley, Country Head P3 România.

Peste 90.000 de metri pătrați de spații logistice au fost livrați recent în cadrul parcului, care acum totalizează 305.000 de metri pătrați. P3 este poziționat la kilometrul 13 pe autostrada București-Pitești.

GIC, unul dintre cele mai mari vehicule de investiții din lume și fondul suveran al statului Singapore, a finalizat recent procesul de achiziție a grupului ceh P3.

P3, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeană de logistică, a ajuns în portofoliul GIC în urma unei tranzacții internaționale de 2,4 miliarde de euro, anterior fiind deținut de fondul de investiții american TPG Real Estate și fondul de investiții canadian Ivanhoe Cambridge.

P3 deține la nivel european un portofoliu de spații logistice de 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări și a încheiat recent un acord de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro, pentru susținerea strategiei de creștere. Pe de altă parte, GIC este un fond de investiții care are sub administrare active de peste 100 de miliarde de dolari (peste 90 de miliarde de euro), potrivit infomațiilor de pe site-ul propriu.

Această tranzacție vine în contextul în care grupul ceh P3 a cumpărat operațiunile din România în urmă cu mai puțin de doi ani de la compania austriacă CA Immo, pentru 120 de milioane de euro.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.