Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru construcția unui spital în Piața Neamț

Andrei Dumitru 21/01/2021 | 11:17 Ştiri
Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru construcția unui spital în Piața Neamț

ALTEX România donează o suprafață de 4 hectare pe care o deține în Municipiul Piatra Neamț pe Strada Mihai Viteazul, în vecinătatea Sălii Polivalente, pentru construirea unui spital în Piatra Neamț.

De la începutul pandemiei, Grupul Altex a făcut donații către sistemul sanitar, IGSU și Inspectoratul General al Poliției Române. Retailerul a utilat cu monitoare și ventilatoare paturi de terapie intensivă la spitalele din țară, a donat lanterne, telefoane și laptopuri pentru polițiștii români, milioane de măști pentru personalul medical și echipajele SMURD, echipamente IT pentru unitățile suport Bucureștii Noi și Cluj, a donat Direcției de Sănătate Publică București dispozitive electronice de aproape 30.000 euro și a dotat integral cu aparatură de ultimă generație secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, afectată de incendiul din 14 noiembrie 2020.

Altex s-a implicat și continuă să se implice activ în sprijinirea sistemului medical din România. Alături de Fundația Altex, retailer-ul a donat, până la acest moment, aparatura necesară pentru secțiile de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București, dar și de la Spitalul Clinic Colentina.

„Grupul ALTEX a fost și este un pilon al societății românești. M-am născut și m-am format în Piatra Neamț, aici am urmat școala și liceul. Nu pot și nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut orașul căruia îi datorez atâtea”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex.