Alte două spitale din Bucureşti se transformă în unităţi sanitare dedicate pacienţilor COVID

Elena Marinescu 07/10/2021 | 22:09 Ştiri
Alte două spitale din Bucureşti se transformă în unităţi sanitare dedicate pacienţilor COVID

Alte două mari spitale din Bucureşti vor primi pacienți COVID, a anunțat joi seara ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Spitalul Sf. Ștefan va primi avizele necesare vineri, iar pentru Spitalul CFR Witting au fost demarate procedurile necesare cu Ministerul Transporturilor, a precizat ministrul la Digi 24.

În contextul evoluției epidemiei de coronavirus și a numărului insuficient de paturi, Cseke Attila a anunțat că România a primit o propunere de ajutor din partea Ungariei, discutată în prezent la nivel de specialiști. Ajutor penttru oxigen va veni și din partea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Este un mecanism bilateral folosit și de alții”, a spus ministrul, care a oferit exemplul Germaniei care a primit bolnavi din Italia și Franța, sau ajutorul oferit de România Slovaciei.

Cseke Attila spune că numărul paturilor va fi supimentat în următoarea perioadă, prin deschiderea spitalului modular Lețcani din județul Iași și după operaţionalizarea platformei de la Pipera, care va asigura sute de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, potrivit Mediafax.

Presiunea pe unitățile de primiri urgențe a scăzut ușor, de la 1.600 de cazurri la 1.400, a spus ministrul interimar al Sănătății, adăugând că urgențe sunt în București, în Timișoara, Arad, Iași și în zona Moldovei.