Brazilianul Alisson a devenit cel mai scump portar din istorie. Pentru ce sumă l-a transferat FC Liverpool de la AS Roma

Gabriel Bucur 20/07/2018 | 12:27 Ştiri
Brazilianul Alisson a devenit cel mai scump portar din istorie. Pentru ce sumă l-a transferat FC Liverpool de la AS Roma

Clubul de fotbal FC Liverpool l-a transferat pe brazilianul Alisson Becker de la AS Roma pentru suma de 62,5 milioane de euro, plus bonusuri ce pot ajunge la alte zece milioane de euro, ceea ce-l face pe Alisson cel mai scump portar din istorie, transmite BBC.

Precedentul record în materie îi aparaține italianului Gianluigi Buffon, cel care, în 2001, a fost transferat de către Juventus Torino de la AC Parma, contra sumei de aproximativ 53 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

Alisson, în vârstă de 25 de ani, a semnat cu FC Liverpool un contract valabil șase ani. Portarul cu 31 de meciuri în naționala Braziliei a evoluat pentru AS Roma timp de două sezoane, după ce, în 2016, italienii au plătit pentru el opt milioane de euro clubului brazilian Internacional Porto Alegre.

Alisson va concura pe postul de portar, la echipa antrenată de Jurgen Klopp, cu germanul Loris Karius – care a rămâne în memoria microbiștilor prin gafele din finala Ligii Campionilor din acest an, pierdută în fața celor de la Real Madrid – şi cu belgianul Simon Mignolet.

Top 5 cei mai scumpi portari de fotbal:

  1. brazilianul Alisson (de la AS Roma la FC Liverpool) – 62,5 milioane de euro (în 2018)
  2. italianul Gianluigi Buffon (de la AC Parma la Juventus Torino) – 52,88 milioane de euro (în 2001)
  3. brazilianul Ederson (de la Benfica Lisabona la Manchester City) – 40 de milioane de euro (în 2017)
  4. germanul Manuel Neuer (de la Schalke 04 la Bayern Munchen) – 30 de milioane de euro (în 2011)
  5. englezul Jordan Pickford (de la Sunderland la Everton) – 28,5 milioane de euro (în 2017)

 


FOTO: FC Liverpool

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.