Alibaba a depus cerere pentru listarea pe bursa din Hong Kong. Ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari

NewMoney 14/06/2019 | 11:06 Ştiri
Alibaba a depus cerere pentru listarea pe bursa din Hong Kong. Ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari

Grupul chinez Alibaba a depus cerere, în mod confidenţial, pentru listarea la bursa din Hong Kong, prin intermediul căreia ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari, cel mai devreme în trimestrul al treilea al acestui an, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Un acord de o asemenea mărime ar fi cea mai mare listare secundară la nivel global din ultimii şapte ani şi ar oferi Alibaba fonduri pentru investiţi în tehnologie, o prioritate pentru China pe fondul încetinirii creşterii economice şi al intensificării conflictului comercial cu Statele Unite.

Alibaba deţine recordul pentru cea mai mare ofertă publică iniţială din lume, prin listarea de 25 de miliarde de dolari la bursa din New York, în urmă cu cinci ani.

Reprezentanţii Alibaba au refuzat să comenteze, iar SoftBank Group, cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de 28,7%, nu a răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

Listarea este gestionată de băncile de investiţii China International Capital Corp şi Credit Suisse Group. Cele două bănci au refuzat să comenteze.


Foto: AFP/Mediafax