Alexandru Rafila anunță finalizarea campaniei de informare privind folosirea iodurii de potasiu

Elena Marinescu 19/04/2022 | 19:39 Ştiri
Alexandru Rafila anunță finalizarea campaniei de informare privind folosirea iodurii de potasiu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat marţi că a fost finalizată campania de informare cu privire la folosirea comprimatelor cu iodură de potasiu, el arătându-se convins că va fi găsită o soluţie privind distribuirea acestora către populaţie.

„Sigur va fi găsită o soluţie pentru distribuirea iodurii de potasiu, dar după desfăşurarea campaniei de informare care este gata şi din punct de vedere video, audio şi aşa mai departe. CNA ne va ajuta să putem să o distribuim pe canalele publice”, a declarat Alexandru Rafila, răspunzând unei întrebări, în cadrul unei conferinţe de presă, marţi după-amiază, scrie News.ro.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a anunţat încă din a doua jumătate a lunii martie că a început distribuţia iodurii de potasiu, după ce a produs 30 de milioane de comprimate.

La sfârşitul lui martie, pastilele ajunseseră la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu, anunţau autorităţile, care precizau că intenţionează distribuirea acestora după realizarea unei campanii de informare, prin intermediul medicilor de familie. Unii dintre aceşti medici au anunţat însă că nu sunt de acord că se implice în distribuirea comprimatelor.