Alexandrion preia grupul Halewood. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

NewMoney 31/05/2018 | 14:15 Ştiri
Alexandrion preia grupul Halewood. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Alexandrion Holding Limited, cel mai mare producător de băuturi spirtoase pe plan local, a preluat portofoliul de vinuri românești al grupului Halewood.

Alexandrion Holding Limited este parte a Grupului Alexandrion, un grup având o structură multi-business, organizată în jurul producției și comercializării băuturilor alcoolice (în special a băuturilor spirtoase). Grupul Alexandrion are un portofoliu important de branduri care acoperă toate segmentele pieței. Achiziția gamei de vinuri Halewood aduce plusvaloare companiei și reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare și extindere pe plan local și internațional. Grupul și-a asumat o politică de investiție continuă, acordând o atenție deosebită modului de promovare a brandurilor, procesului de producție si distribuție, și, nu în ultimul rând, specialiștilor implicați.

Grupul Halewood este prezent în România din 1987 și și-a dezvoltat un portofoliu de înaltă calitate de vinuri premiate. În ceea ce privește volumul înregistrat, compania se află în top zece producători de pe piața locală și pe locul doi la nivel de exporturi de vin. Această poziționare vine ca rezultat al unor eforturi susținute cu profesionalism de către o echipă de angajați bine pregătiți. Companiile ce vor fi preluate sunt cele aflate în componența Grupului Halewood, respectiv Halewood Organic S.R.L., Halewood România S.R.L, Halewood Wines S.R.L., Vitis Murfatlar S.R.L., Domeniile Halewood S.R.L. și Cramele Halewood S.A.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.


Foto: Mediafax