Alertă! Rezultatul testului primei suspciuni serioase de coronavirus din România

Elena Marinescu 12/02/2020 | 23:25 Ştiri
Alertă! Rezultatul testului primei suspciuni serioase de coronavirus din România

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti a anunţat miercuri seara că este negativ testul pentru coronavirus efectuat la un pacient internat la Timişoara, care prezenta simptomele boli şi care tratase pacienţi bolnavi în Germania.   

Este vorba de un asistent medical din Reșița în vârstă de 25 de ani, care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus. El fusese internat de dimineaţă la Timișoara şi, conform analizelor, nu este infectat cu noul coronavirus, ci are o gripă sezonieră.

”Este un pacient de 25 ani, asistent medical intr-un spital de lîngă Munchen, Germania. În perioada 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit 4 pacienţi cu coronavirus confirmat.  În data de 7 februarie a venit în ţară să îşi viziteze părinţii şi sora.

Părinţii sunt din Reşiţa, sora şi cumnatul sunt din Gârâna. Ieri, prezentând febră şi ştiind că a luat contact cu pacienţi cu coronavirus, s-a prezentat la spital la Reşiţa, iar Reşiţa l-a trimis la noi. Acum este internat în salonul special amenajat pentru aceste cazuri.

Un medic şi o asistentă dedicată, care poartă costume de protecţie, îl îngrijesc. S-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucuresti. Testele de gripă sunt negative, le-am făcut la noi. Starea sa este una bună, are uşoară tuse şi nu mai are febră. E posibil să fi fost doar o viroză. Rezultatul testului la alaniza de coronavirus îl primim mâine sau poimâine”, a declarat medicul Virgil Muştă.

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost amenajat un salon dedicat special pacienţilor internaţi cu suspiciuni de coronavirus.