Alertă. Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatul în cazul femeii suspecte de infectare cu coronavirus

Elena Marinescu 08/02/2020 | 14:09 Ştiri
Alertă. Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatul în cazul femeii suspecte de infectare cu coronavirus

Suspiciunea de coronavirus a fost infirmată în cazul profesoarei din Suceava, care s-a întors din China pe 1 februarie. Femeia a fost transportată ieri de urgență la spital într-o capsulă specială, pentru investigații medicale.

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost informat de reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” că probele pacientei din Suceava internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă și noul coronavirus.

În aceste condiții, medicii infecționiști din spitalul ieșean vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul. Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă, potrivit Agerpres.

Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China. Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost izolată.

Femeia a fost scăpată cu targa de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

incident transfer suspiciune coronavirus

PACIENTA SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS, SCĂPATĂ DE PE TARGĂ!Incident la transferul pacientei suspecte de coronavirus, din ambulatoriul sectiei Boli Infectioase a Spitalului Județean Suceava la Clinica de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi.https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-02-07/PACIENTA-SUSPECTA-DE-CORONAVIRUS-SCAPATA-DE-PE-TARGA

Posted by Monitorul de Suceava on Friday, February 7, 2020

„Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iași nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marți” , spunea, vineri seara, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Comisia pentru Sănătate din China a anunţat, sâmbătă, că în provincia Hubei, epicentrul epidemiei, au murit 699 de persoane din cauza coronavirusului şi că 24.953 de oameni sunt infectaţi. În total, la nivel mondial, virusul a ucis 725 de persoane şi a îmbolnăvit alte aproape 35.000.