Alertă în Marea Britanie! Explozie urmată de un incendiu puternic la o stație de metrou din sudul Londrei

Elena Marinescu 28/06/2021 | 17:52 Ştiri
Alertă în Marea Britanie! Explozie urmată de un incendiu puternic la o stație de metrou din sudul Londrei

O explozie puternică s-a produs, luni, în Londra, la o staţie de metrou. Numărul victimelor este necunoscut deocamdată. Deflagraţia s-a produs în sudul capitalei britanice, la staţia de metrou Elephant & Castle.

 

100 de pompieri acţionează la faţa locului. Martorii spun că au văzut o explozie puternică. Reţeaua locală de transport a transmis că circulaţia trenurilor a fost întreruptă din cauza incidentului.

 

Incendiul de lângă calea ferată, la staţia de metrou Elephant & Castle, presupune sistarea activităţii de transport în zona respectivă”, informează reprezentanţii Network Rail: „În consecinţă, trenurile care fac legătura între London Blackfriars şi Denmark Hill / Herne Hill pot fi anulate. De asemenea, cursele pot suferi întârzieri„.

Serviciul de pompieri a catalogat explozia de lângă stația de metrou ”Elephant and Castle” drept ”extrem de serioasă”.

Poliția a cerut cetățenilor să evite zona și a restricționat circulația pe mai multe străzi din apropiere, din motive de siguranță. De asemenea, nici trenurile nu mai circulă. Din videoclipurile postate pe rețelele de socializare se poate observa o degajare puternică de fum. Din acest motiv, rezidenții au fost avertizați să țină ușile și ferestrele închise.