Alertă! Deputatul PNL Mircea Banias, infectat cu noul coronavirus

Elena Marinescu 16/03/2020 | 21:06 Ştiri
Alertă! Deputatul PNL Mircea Banias, infectat cu noul coronavirus

Deputatul Mircea Banias este infectat cu noul coronavirus, au stabilit medicii, în urma testelor făcute sâmbătă la Parlament. El este asimptomatic, afirmă că nu a intrat în contact cu politicienii confirmaţi anterior şi nici nu a călătorit în zone aflate sub atenţionare.

Potrivit declarațiilor parlamentarului, el nu este contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv anterior și nu a participat la reuniunile politice unde a luat parte senatorul Vergil Chițac. Și în cazul lui va fi declanșată ancheta epidemiologică.

După cum anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat, în cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului.

În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților.

Recomandăm tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile”.