Alegeri Locale 2020: Ce au declarat politicienii la urne

Andrei Dumitru 27/09/2020 | 12:22 Ştiri
Alegeri Locale 2020: Ce au declarat politicienii la urne

Duminică, 27 septembrie, au loc alegerile locale. Majoritatea politicienilor s-au prezentat deja la urne. Iată ce au declarat aceștia după ce au votat.

KLAUS IOHANNIS: ”Când sunt alegeri, este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că astăzi îi alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim.

”Să ne uităm bine la candidaţi şi să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim. Vă invit pe toţi, mergeţi la vot!”, a conchis Iohannis, care a votat la Bucureşti.

NICUŞOR DAN: “Aştept de mult votul ăsta. Am votat cu sete, să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiţă de interese care a ţinut în subdezvoltare acest oraş, de aia nu a fost în stare să rezolve nici măcar apa caldă, nu mai zic de trafic sau poluare”, a transmis Nicuşor Dan, la ieşirea din secţia de votare.

El a mai afirmat că această competiţie este una de valori, între adevăr şi minciună, între competenţă şi incompetenţă.

“Dincolo de problemele vieţii curente, competiţia electorală este una de valori. Este una între adevăr şi minciună, este una între competenţă şi incompetentţă, între cinste şi corupţie şi este una între decenţă şi superficialitate fudulă. De asta am votat cu mare sete”, a mai declarat candidatul PNL şi USR-PLUS.

El i-a îndemnat pe bucureşteni să iasă la vot şi să o facă de dimineaţă deoarece votul este mai lent decât în condiţii normale.

GABRIELA FIREA: ”Am votat cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti, la bunicii noştri”, a declarat Firea imediat după vot,

Ea a mai spus că a votat cu gândul la investiţii în infrastructură şi pentru combaterea poluării, concluzia sa fiind însă că ”oamenii trebuie să fie pe primul loc”.

Întrebată ce va face luni, în prima zi după alegeri, Gabriela Firea a declarat că va merge la muncă.

TRAIAN BĂSESCU: “Votul a decurs ca în perioada de pandemie, dar a decurs normal”, a transmis Traian Băsescu jurnaliştilor.

Întrebat dacă îi sfătuieşte pe alegători să iasă la vot, candidatul PMP la Primăria Bucureşti a răspuns: “O, da. E condiţia obligatorie dacă vor să aibă un primar bun ca mine”.

CLOTILDE ARMAND: Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că cine nu votează nu are dreptul să se plângă nici în stradă sau pe Facebook dacă lucrurile merg rău.

Clotilde Armand a afirmat, la ieşirea de la secţia de votare, că cine nu votează, nu contează.

“Am votat. Vă rog, ieşiţi la vot şi învingeţi. Fiţi hotărâţi, fiţi vigilenţi. Cine nu votează nu  are dreptul să se plângă, nici în stradă sau pe Facebook că lucrurile merg rău. De data asta cine nu votează chiar nu contează. Ieşiţi la vot şi învingeţi!”, a transmis candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 1.

CIPRIAN CIUCU: Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că sunt nişte alegeri foarte importante şi că “nu mai putem sta încă patru ani în halul în care s-a stat până acum”.

Ciucu a declarat la ieşirea din secţia de votare că îndeamnă oamenii să vină la vot.

“Sunt nişte alegeri pe care le aşteptăm de foarte mult timp, nu mai putem sta încă patru ani în halul în care s-a stat până acum. Este foarte important. Văd oameni care au ieşit din casă, nu sunt foarte mulţi, văd oameni în vârstă care merge la vot, îi aşteptăm şi pe tineri la vot. Pe toată lumea de altfel”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a precizat că votul se desfăşoară în condiţii normale şi este bine organizat.

ILIE BOLOJAN: Liberalul Ilie Bolojan, primarul în funcţie al municipiului Oradea şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a votat duminică la Secţia de Votare 126 de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea.

Bolojan s-a prezentat singur la urne şi a intrat în secţie după ce s-a dezinfectat pe mâini şi a permis să îi fie luată temperatura, conform regulilor.

”Am votat pentru continuarea dezvoltării oraşului Oradea şi pentru extinderea acestei dezvoltări la nivelul judeţului Bihor pentru schimbarea la faţă a întregului judeţ”, a declarat Ilie Bolojan la ieşirea de la urne.

Ilie Bolojan candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

ASTRID FODOR: Candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România pentru Primăria Sibiu, actualul primar Astrid Fodor, a afirmat că a votat pentru un oraş european şi al bunului simţ şi pentru continuarea dezvoltării Sibiului.

“Am votat pentru continuitate, am votat pentru o echipă care prin statutul ei moral garantează că bugetul Sibiului va fi utilizat doar în interesul comunităţii noastre şi al oraşului. Am votat pentru un Sibiu european, pentru un Sibiu al bunului simţ, pentru un Sibiu în care împreună să continuăm dezvoltarea lui armonioasă şi coerentă”, a  declarat Astrid Fodor la ieşirea de la urne.

Astrid Fodor este actualul primar al municipiului Sibiu şi candidează pentru al doilea mandat. Ea a fost viceprimarul lui Klaus IOhannis timp de 14 ani.

ROBERT NEGOIŢĂ: Candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că a votat pentru continuitate şi dacă se doreşte performanţă atunci trebuie realizat mai mult de un proiect pe zi.

“Am votat pentru că dreptul la vot este un drept esenţial, venim la vot pentru că ne pasă, venim la vot pentru că suntem responsabili. Am votat pentru continuitate şi consider că e normal să continuăm proiectele bune şi 99% la sută muncă, politică, mai subţire şi dacă vrem să facem performanţă mai mult de un proiect pe zi”, a declarat Robert Negoiţă, la ieşirea din secţia de votare.

El i-a îndemnat pe alegători să iasă la vot.

NICOLAE ROBU: „Am votat pentru continuitatea în dezvoltarea Timişoarei, în evoluţia Timişoarei ca un oraş european autentic de prim rând. Desigur, votul fiecăruia dintre noi este implicit şi un vot pentru România. Sper că va continua această evoluţie sănătoasă pe care oraşul nostru a avut-o, detaşat, acolo, în frunte, la toţi indicatorii cei mai importantţi, ceea ce arată că economia este puternică, sănătatea s-a dovedit a fi destul de bine pusă la punct, dar aici mai avem de lucru, educaţia, cultura, toate trebuie să fie duse cât se poate de sus, iar în cazul Timişoarei, noi trebuie să fim pregătiţi impecabil pentru anul în care vom juca rolul de Capitală Europeană a Culturii. Este un rol pe care îl jucăm în numele României, în numele Europei”, a declarat Nicolae Robu, la ieşirea de la urne.

Nicolae Robu candidează pentru al treilea mandat de primar al Timişoarei

RALUCA TURCAN: “Nu ne mai permitem experimente, sunt comunităţi întregi care au fost ţinute în sărăcie doar pentru că oamenii aflaţi la decizie le puteau manipula mult mai uşor. Acolo trebuie făcută o schimbare, care să aducă în funcţii de demnitate publică oameni care îşi doresc să schimbe faţa comunităţilor”, a afirmat Raluca Turcan, la ieşirea de la vot.

Ea a îndemnat românii să iasă la vot şi să înţeleagă că nu sunt toţi politicienii la fel.

MARCEL CIOLACU: Marcel Ciolacu a declarat la ieşirea din secţia de votare că perioada umilinţei faţă de copii, părinţi şi bunici ia sfârşit în România.

“Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota cu oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi să ia sfârşit în România”, a transmis liderul PSD, după ce a votat la Buzău..

LUDOVIC ORBAN: ”Am votat pentru creşterea nivelului de civilizaţie. Conceptul de campanie a fost unul foarte clar, dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii şi până la urmă creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale”, a declarat Orban.

Întrebat în legătură cu faptul că a stat la rând, Orban a precizat că sunt nişte reguli de protecţie a sănătăţii care sunt necesare pentru a limita riscul de transmitere a virusului în cadrul procesului electoral.

”Eram pregătit să stau şi mai mult la coadă. Se poate vota pe parcursul întregii zile”, a subliniat premierul.

El a anunţat că a luat legătura cu preşedintele AEP să fluidizeze votul pentru ca durata de aşteptare să fie cât mai mică.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: “Am votat cu gândul la faptul că bucureştenii au trăit un sentiment de frustrate pentru că au fost înşelaţi în aşteptările lor neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidaţi în aşa fel încât să putem fiecare să ne prezentăm propunerile pentru dezvoltarea marilor probleme cu care confruntă oraşului, mă refer la termoficare, la trafic, printre altele şi propunerile privind modernizarea şi dezvoltarea de perspectivă a oraşului în următorii 20 de ani. Sper ca cetăţenii să fi tras învăţămintele necesare şi să voteze pe cale de consecinţă”,a declarat Tăriceanu jurnaliştilor, după ce şi-a exprimat dreptul de vot.

El a mai spus că i se pare foarte bine organizat procesul electoral şi că nu a fost aglomeraţie.

AURELIAN BĂDULESCU: Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, candidat PSD la Primăria Sectorului 3, a declarat duminică dimineaţă după vot, că a votat entru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu.

”Am văzut că trebuie să votăm pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu”, a declarat Bădulescu le ieşirea din secţia de votare.

El a mai afirmat că votul său a fost şi pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi pentru noi proiecte,