ALEGERI 2024. Clotilde Armand reia acuzaţiile de fraudă electorală la Sectorul 1

Elena Marinescu 14/06/2024 | 09:49 Ştiri
ALEGERI 2024. Clotilde Armand reia acuzaţiile de fraudă electorală la Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a reluat acuzaţiile de fraudă electorală şi afirmă că 110 de procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP. Ea anunţă şi că a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările ”care demonstrează acest jaf”.

Între timp, George Tuţă, contracandidatul acesteia din partea alianţei PSD-PNL şi-a proclamat deja victoria.

”Oameni buni, 110 de procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP! Am solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările care demonstrează acest jaf”, anunţă vineri dimineaţă Clotilde Armand.
Ea susţine că a demonstrat matematic şi factual frauda electorală şi reia acuzaţiile la adresa lui Marcel Ciolacu ăi Nicolae Ciucă.

”Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat şi nu are nicio legimitate”, afirmă edilul într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminică, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

BEC a respins cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Biroul Electoral Central a anunţat că a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Liberalul George Tuţă i-a transmis primarului Sectorului 1 Clotilde Armand solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care se va întâmpla în toamnă.

Potrivit News.ro, el a mai spus că va cere crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa sa, ”care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin