Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

NewMoney 04/03/2020 | 16:15 Ştiri
Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat la o persoană de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticaţi ajungând astfel la şase.

”În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Această persoană va fi transportată la Iaşi pentru a fi tratată, conform anunţului făcut de secretarul de stat Raed Arafat.

Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.

În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Anunţul referitor acest al şaselea caz de coronavirus din România a fost făcut la puţin timp după confirmarea cazului unui adolescent de 16 ani din Timişoara.

Celelalte cazuri confirmate până acum au fost în județele Gorj (1), Maramureș (1) și Timiș (3).