Al doilea val al pandemie COVID loveşte în plin. 400.000 de infectări, raportate în ultimele 24 de ore

Elena Marinescu 16/10/2020 | 19:21 Ştiri
Al doilea val al pandemie COVID loveşte în plin. 400.000 de infectări, raportate în ultimele 24 de ore

Peste 400.000 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial pentru ziua de joi, stabilind un nou record, potrivit unei numărători realizate vineri de jurnaliştii de la AFP pe baza bilanţurilor zilnice anunţate de autorităţile sanitare naţionale.

În total, au fost confirmate 404.758 de noi infectări cu noul coronavirus şi 6.086 de decese asociate maladiei COVID-19. Această creştere a numărului de cazuri raportate în lume poate fi explicată doar parţial prin creşterea numărului de teste realizate în comparaţie cu perioada primului val al pandemiei, înregistrat în intervalul martie-aprilie la nivel global.

În Europa, dar şi în Statele Unite şi Canada, numărul cazurilor detectate a crescut foarte mult în ultima săptămână, cu 44%, respectiv 17% în raport cu săptămâna precedentă, transmite Agerpres. Astfel, pe continentul european numărul maximal de cazuri recenzate de la debutul pandemiei a fost atins chiar joi: peste 150.000 noi cazuri.

Mai multe ţări de pe continentul european consideră că au intrat în al doilea val al epidemiei. Numărul deceselor înregistrate rămâne însă departe de nivelurile atinse în aprilie (peste 4.000 de decese zilnice erau recenzate în acea perioadă, în medie). După o încetinire constatată în această vară (mai puţin de 400 de decese zilnice, în iulie), media zilnică a deceselor din Europa a depăşit din nou săptămâna trecută pragul de 1.000.

În Statele Unite, unde numărul cazurilor anunţate a scăzut în septembrie, după un vârf înregistrat la jumătatea lunii iulie, infectările cu SARS-CoV-2 au crescut din nou, cu o medie de peste 50.000 de cazuri noi zilnice raportate în ultimele şapte zile şi cu un maxim de peste 70.000 care a fost atins joi.