Agroserv Măriuţa, compania care deține Lăptăria cu Caimac, se listeaza pe piața AeRO a BVB

Andrei Dumitru 21/05/2021 | 10:40 Ştiri
Agroserv Măriuţa, compania care deține Lăptăria cu Caimac, se listeaza pe piața AeRO a BVB

Procesatorul de lactate Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK), compania care detine brandul Lăptăria cu Caimac, intră la tranzacţionare de vineri, pe piata AeRO a BVB.

În 27 aprilie, compania anunţa că a încheiat plasamentul privat de acţiuni prin care a atras 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro, iar acţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Compania este evaluată acum la aproximativ 16 milioane euro

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat. Agroserv Măriuţa a fost asistată în acest proces de listare de Schoenherr, una dintre firmele internaţionale de avocatură  cu activitate în România din 1996, oferind consultanţă în domenii precum servicii financiare, energie, construcţii, retail şi IT&C.

În cadrul plasamentului privat cu o valoare totală de 19,4 milioane lei, compania a oferit spre vânzare 431.020 de acţiuni emise prin majorare de capital social (24,9% din total actiuni), la un preţ de 45 de lei/acţiune, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 de investitori. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, în total fiind înregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, în condiţiile în care subscrierea maximă pe investitor a fost limitată la 1 milion de lei.

Agroserv Măriuţa SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică modernă de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare de ultimă generaţie, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.