Unul dintre cei mai mari producători agricoli din România, preluat de o companie din Emiratele Arabe Unite

Gabriel Bucur 03/07/2018 | 15:18 Ştiri
Unul dintre cei mai mari producători agricoli din România, preluat de o companie din Emiratele Arabe Unite

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care compania Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila, unul dintre cei mai mari producători agricoli din România.

Agricost SA, care are în concesiune de la Statul Român terenuri agricole în Insula Mare a Brăilei, are ca activitate principală cultivarea și comercializarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente.

Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrășămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole.

Citiți și: Importăm din ce în ce mai mult. De ce am ajuns să producem cu un sfert mai puțină carne decât în 1990

Consiliul Concurenței „a evaluat această tranzacţie din punct de vedere al legislaţiei în domeniu şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia”, se arată în comunicatul autorității de concurență. Ca urmare, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de autorizare cu respectarea termenului prevăzut de lege.

Totodată, se mai așteaptă răspunsuri din partea unor autorităţi cu atribuţii în domeniu, competente pe baza legislației specifice.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.