Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes, care definește viitorul Agribusiness-ului European. Peste 1000 de participanți, din 18 țări – Parteneriat media

NewMoney 26/02/2024 | 11:31 Ştiri
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes, care definește viitorul Agribusiness-ului European. Peste 1000 de participanți, din 18 țări – Parteneriat media

Agri Trade Summit, evenimentul emblematic al Agribusiness-ului din România, a încheiat cu succes a doua sa ediție, consolidându-și poziția de platformă principală pentru dialogul dintre fermierii români și liderii industriei agricole, atât la nivel local, cât și european.

Desfășurat în Hala Laminor, București, pe data de 22 februarie 2024, summitul a reunit 1024 de plătitori de bilete și peste 100 de invitați, din 18 țări, depășind recordul ediției anterioare, demonstrând un interes în creștere pentru piața agricolă din România și pentru oportunitățile de afaceri pe care le oferă.

Sub îndrumarea expertului în comerțul cu cereale, Cezar Gheorghe, și al echipelor co-organizatoare ale AGRIColumn și Godmother, evenimentul a adus la lumină inovații și tendințe în agribusiness, evidențiind rolul crucial al României ca Hub Geostrategic în sectorul agricol european.

„A doua ediție a Agri Trade Summit nu doar că a repetat succesul inițial, dar a amplificat și impactul evenimentului pe scena internațională. Am reușit să aducem împreună un număr și mai mare de fermieri, companii și experți, facilitând dialogul constructiv și punând bazele unor colaborări profitabile”, a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert în comerțul cu cereale și Fondator AGRIColumn.

„Reflectând asupra Agri Trade Summit 2024 din perspectiva domeniului publicitar, evenimentul a devenit, într-o formulă vizibil modernizată, un catalizator pentru inovație și interconectare, pentru piața de Agribusiness, ceea ce subliniază angajamentul Godmother față de evoluția dinamică a sectorului,” a declarat Valentin Văcăruș, Co-Organizator și Expert în Comunicare.

Evenimentul a oferit o platformă extinsă pentru discuții pe teme actuale și provocări în agribusiness, oferind perspective valoroase asupra viitorului sectorului. Prezentările și panelurile de discuție au abordat subiecte precum provocările sectorului Agribusiness în 2024, sustenabilitate și inovație în agricultură, importanța programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri și consumatori, soluțiile de finanțare pentru Agribusiness și studii de caz relevante din industrie.

În plus, Agri Trade Summit a continuat să ofere oportunități ample de networking, cu zone dedicate întâlnirilor de afaceri 1 la 1 și o secțiune de extinsă de standuri expoziționale, unde participanții au putut interacționa cu reprezentanții a 27 de companii renumite din domeniul agricol, financiar, de leasing, trading sau din domenii conexe.

Suportul și participarea unor figuri de marcă din cadrul autorităților locale și internaționale au subliniat importanța și relevanța evenimentului pentru sectorul agricol, confirmând angajamentul României față de dezvoltarea și promovarea Agribusiness-ului la nivel european și global. Printre aceștia:

 • Mircea GEOANA, Secretar General adjunct NATO, cu o intervenție live, din studiourile NATO, de la Bruxelles
 • Janusz WOJCIECHOWSKI, Comisarul European pentru Agricultură din partea Comisiei Europene și
 • Norbert LINS, Președintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, care au transmis mesaje video personalizate

Ultimele tendințe, provocările și practicile de succes în Agribusiness au fost abordate și în prezentările, discursurile și dezbaterile susținute de distinși invitați internaționali, precum:

 • Alexander BOBYLOV – Agricultural products and business development manager Euronext
 • Jaime Nolan MIRALLES – SVP Clearing & Execution EMEA Ags & Biofuels StoneX
 • Franck LOSCHI, Commercial Director of Cooperative Agricole Lorraine, Franța
 • Philippe STRABACH, Farmer at Lotter Farme, Franța

Printre vorbitorii români care și-au adus contribuția la eveniment, pe cele două scene, reamintim:

 • Jean IONESCU, Country Leader Corteva România și Republica Moldova
 • Roxana GĂMAN, Country Manager Sugar Beet KWS România și Alexandru BĂICEANU – Marketing Manager KWS
 • Rodica CATA – Director Comercial Romtextil
 • Mihail HUCIU – Conservation Agronomist Cargill
 • Radu-Vasile OLTEAN, Head of Trading – EASTGrain
 • Sorin BELU, Manager Comercial în cadrul Ameropa Grains SA si Gheorghe TURCU Senior Trader
 • Cezar GHEORGHE – Fondator AGRIColumn
 • Sorin VĂLEANU, Regional Manager CEE Deutsche Leasing
 • Alexandru SAVIN – CEO ROCA AGRI RDF
 • Ana SAMUILĂ, Head of Agribusiness & Food BCR
 • Andra PÂRVAN, Director General Agrinvest Credit IFN și Daniel FLORESCU, CEO Agrinvest
 • Andrei VLĂDOI – Sales Manager Morami
 • Leonardo LAMBREA – CEO UBM AGRI România

De asemenea, în cadrul a două dezbateri publice, care s-au desfășurat sub formă de panel, Fermieri și Traderi, Provocări comune în Agribusiness respectiv ROMÂNIA – FRANȚA, Diferențe comportamentale în Trading, România a fost reprezentată de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Răzvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBIȚĂ – COOP AGRO ACTIV și Răzvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiți, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.

Agri Trade Summit a avut alături, în calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest și Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum și trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) și Cargill (Silver). În plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Români – unele dintre cele mai mari asociații de fermieri din România au susținut Agri Trade Summit, în calitate de organizații partenere.

Acestea din urmă au fost reprezentate, pe scena principală a evenimentului, de Alexandru BACIU- Vicepreședinte LAPAR, Mircea BĂLUȚĂ – Președinte UNCSV, de Theo ICHIM-Președinte Forumul APPR și de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMÂNI.

Alți parteneri ai evenimentului: Breakfast powered by Boromir, Partener Hidratare – Carpatina, Pliculețe de zahăr pentru cafea – KWS, Crame partenere: Crama Hamangia & STRUNGA Winery, Amenajarea zonei de lounge – Mobexpert, Hoteluri partenere – Ramada Plaza, Grand Hotel Bucharest & Crowne Plaza Bucharest.

Evenimentul a fost sprijinit de următorii parteneri media: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultură, NewMoney, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, România Agricolă, Start#Up, Wall-Street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio România Actualități, Line Media și AgroImpact, precum și de media TRUST, în calitate de partener de monitorizare.