Agenția de turism online Paravion intră în insolvență din cauza instabilității din Turcia

Andreea Neferu 07/08/2017 | 14:35 Ştiri
Agenția de turism online Paravion intră în insolvență din cauza instabilității din Turcia

Agenţia de turism online Paravion, controlată de fondul de investiții GED prin intermediul Happy Tour, intră în insolvență, ca urmare a scăderii dramatice a business-ului desfășurat în Turcia, prin platforma Bavul.

Scăderile înregistrate vin pe fondul ”problemelor politice şi de securitate traversate de Turcia în ultimele 12 luni”, spun cei de la Paravion. Reprezentanţii companiei se aşteaptă însă ca agenţia să nu fie afectată și turiștii să poată face în continuare rezervări de bilete de avion, cazare şi achiziţii de vacanţe pe Paravion.ro.

În 2015, Paravion a preluat de la Turkcell portalul de rezervări online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. ”După achiziţie, în 2016, Bavul a înregistrat afaceri de 23 de milioane de euro, însă, contextul socio-politic din Turcia și devalorizarea lirei turcești au afectat dramatic dezvoltarea investiției și, implicit, business-ul Paravion”, au arătat reprezentanții Paravion. ”Prima jumătate a anului a confirmat instabilitatea, situaţia din Turcia devenind şi mai dificilă. Deprecierea puternică a lirei turceşti din ultimul trimestru al lui 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaţionale de bilete de avion şi al marjei de profit din Turcia în 2017. Astfel, s-a decis închiderea Bavul şi reorganizarea Paravion”, potrivit unui comunicat emis de companie.

În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion,  iar vânzările Paravion au depăşit 440.000 de bilete avion.


Sursă foto: Paravion.ro

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.