Proprietarul AFI Cotroceni cumpără un teren aflat ”gard în gard” cu mallul

Andreea Neferu 28/06/2018 | 17:22 Ştiri
Proprietarul AFI Cotroceni cumpără un teren aflat ”gard în gard” cu mallul

Dezvoltatorul de origine israeliană AFI Europe Romania a cumpărat un teren de circa 43.000 de metri pătrați aflat lângă centrul comercial AFI Cotroceni și complexul de birouri AFI Park. Terenul a fost preluat pentru 23 de milioane de euro de la fondul de investiții Broadhurst Investments, ale cărui active pe plan local sunt administrate de Siminel Andrei prin compania New Century Holdings.

„Achiziția ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din București, parte din demersurile noastre de a ne extinde operațiunile pe piața de clădiri de birouri, de retail și rezidențială. Primul pas post-achiziție va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 de metri pătrați”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe Romania.

Acest teren face parte din fosta platformă UMEB și a fost scos la vânzare încă din 2013, prin intermediul firmei IMS Park Development.

Valoarea AFI Cotroceni, cu o suprafață închiriabilă de 90.000 de metri pătrați, a ajuns la 501 milioane de euro anul trecut. Pe de altă parte, proiectul de birouri AFI Park, cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 de metri pătrați și un venit anual estimat la 13 milioane de euro, înregistrează un grad de ocupare de 99%. Valoarea celor cinci clădiri ale proiectului este de 165 milioane de euro, conform evaluărilor realizate în 2017, an în care israelienii au fost la un pas de a vinde parcul de afaceri către proprietarii Dedeman, frații Pavăl.

CITEȘTE ȘI: Cine este noul șef al companiei care deține mallul AFI Cotroceni

Totodată, AFI mai deține un centru comercial la Ploiești și are în construcție în prezent mai multe proiecte imobiliare: parcul de birouri AFI Tech Park în București, proiectul mixt birouri-retail AFI Brașov și proiectul rezidențial AFI City din Capitală.

Venitul operațional net al dezvoltatorului israelian s-a ridicat în primele trei luni ale anului la 13,6 milioane de euro, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.