Affidea Hiperdia anunță un nou parteneriat, într-un context în care serviciile medicale sunt tot mai accesate de români

NewMoney 07/12/2021 | 13:44 Ştiri
Affidea Hiperdia anunță un nou parteneriat, într-un context în care serviciile medicale sunt tot mai accesate de români

Boala hipertensivă este cea mai întâlnită afecțiune din România. La un eșantion de 100.000 de pacienți în evidența medicilor de familie, peste 13.500 (13.5%) din aceștia suferă de această afecțiune. Pe locurile următoare se situează cardiopatia ischemică (6.2%), diabetul zaharat (4.4%) și bolile pulmonare cronice obstructive (2.3%). Aceste cifre sunt prezentate într-un comunicat de presă al Affidea Hiperdia, subsidiară a unui grup european de servicii medicale private prezentă în România.

”Cifrele sunt îngrijorătoare în ceea ce privește evoluția diabetului zaharat în România. Peste 850.000 de români erau înregistrați cu această afecțiune în evidența medicilor de familie la cea mai recentă anchetă de prevalență, în 2019. Aceasta reprezintă o creștere de peste 40% a numărului de cazuri de români care suferă de diabet zaharat, față de anul 1997”, se mai arataă în comunicat.

În acest context, Affidea Hiperdia și DOC, cea mai mare comunitate bazată pe conținut științific din România, pe segmentul de sănătate și îngrijire personală au anunțat primul parteneriat strategic bazat pe un model integrativ destinat asigurării accesului la îngrijire continuă a sănătății.

Astfel, platforma DOC va înlesni accesul rapid către serviciile medicale ultraperformante pe care operatorul le realizează în cele 36 de centre medicale multidisciplinare din 22 de orașe.

„Pentru a ajunge cu adevărat la milioane de oameni interesați de sănătate în mod aplicat, am creat universul DOC, adaptat secolului 21 și care oferă o experiență media 24/7 într-o formulă actualizată și interactivă, bazată pe tehnologia digital online. De altfel, un astfel de portal, ”360 de grade” reprezintă singura alternativă ce poate adresa interesele și nevoile complexe ale oamenilor în ziua de azi!”, declară Doctor Oana Cuzino, Medic Primar  Geriatrie, Doctor în Științe Medicale și Fondator DOC.

Altfel spus, parteneriatul DOC – Affidea Hiperdia dorește să amplifice beneficiile actului medical prin inițiativele de comunicare continuă din mediul virtual, asigurând astfel premisele creșterii calității vieții și longevității pacientului. La aceasta se va adăuga extinderea paletei de servicii medicale la distanță, abordare necesară atât în contextul pandemic, cât și al realității vieții cotidiene.

Românii pot identifica online pe DOC.ro, prin intermediul unui chestionar de autoevaluare, dacă sunt predispuși unui risc medical. Ulterior, pot merge într-unul dintre cele 8 centre Affidea Hiperdia participante la campania cardio din toată țara și pot solicita gratuit, începând cu data de 13 decembrie 2021, măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, nivelului de oxigenare sau glicemiei.

Centrele Affidea Hiperdia care oferă gratuit aceste servicii, în perioada 13 Decembrie 2021 – 31 Ianuarie 2022 sunt: Hiperdia Ritmului București, Hiperdia Olteniței București, Affidea Fundeni București, Hiperdia Nicolae Titulescu Brașov, Hiperdia Calea București Brașov, Hiperdia Cluj, Hiperdia Galați, Hiperdia Timișoara.