Afacerile Teraplast au scăzut în primul semestru cu 11%

Emil Popescu 01/08/2017 | 14:35 Ştiri
Afacerile Teraplast au scăzut în primul semestru cu 11%

Grupul Teraplast a avut în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 171,6 milioane lei, în scădere cu 11% față de aceeși perioadă a anului trecut, și un profit net de asemenea în coborâre, la 7,89 milioane lei.

„Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, continuă să fie profitabil în ciuda contextului nefavorabil generat de intrarea în blocaj a segmentului de infrastructură de mediu, de insolvența unor clienți, precum și de prelungirea perioadei de extrasezon”, arată grupul, într-un comunicat.

Grupul include companiile Teraplast (producător de țevi, granule și profile din PVC), filialele TeraSteel și Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich și structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre și usi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activitățile logistice ale grupului), Teraplast Ungaria (distribuitor) și societățile controlate în comun Politub (producător de țevi din polietilenă) și Depaco (producător de țiglă metalică).

Participatia de 60% în Depaco, al doilea producător de țiglă metalică din România, și fabrica de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producție similară celei a TeraSteel, au fost cumpărate în prima parte a acestui an și nu au avut impact în rezultatele semestriale.

Scăderea cifrei de afaceri a Teraplast a fost determinată de reducerea vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură, notează grupul.

TeraSteel a avut, în schimb, o evoluție pozitivă, afacerile urcând cu 22%, la 64,8 milioane lei.

„TeraSteel și-a consolidat poziția pe piața din România și este o prezență activă pe piețele europene (…). În acest context, creșterea prezenței pe piețele din Balcani este o evoluție naturală. Pentru 2018, TeraSteel România și Serbia estimează o cifră de afaceri de 250 milioane lei”, a declarat directorul general al TeraSteel, Cosmin Pătroiu.

Grupul estimează că în a doua parte a anului va reuși să compenseze scăderile din piața de infrastructură prin consolidarea Depaco/Wetterbest.


Sursa foto: Teraplast

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.