Ştiri

Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în noiembrie 2018, cu un avans de 7,2%

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului 2017, ca serie brută, cu 7,2%, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele INS, citate de News.ro.

În octombrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 6,6%.

În noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 7,2% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,6%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%).

În noiembrie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 2,5%, datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+9,7%) şi din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,2%.

În primele 11 luni ale anului 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,4%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,3%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 10,7% faţă de 2016, ritm scăzut faţă de cel înregistrat anul anterior.


Foto: Mediafax

NewMoney

Recent Posts

INS: Managerii estimează creşterea preţurilor în construcţii şi în comerţul cu amănuntul

Managerii estimează creştere a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate…

39 de minute ago

Drumul de acces către cartierul Greenfied, pe masa Consiliului General

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă, iar printre proiectele de pe ordinea de…

43 de minute ago

Sondaj INSCOP: 23,4% dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o ameninţare pentru România

Mai puţin de un sfert dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o…

o oră ago

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

3 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

3 zile ago

Acest website folosește cookies