Ştiri

Afacerile cu maşini au încetinit în ianuarie, cu un avans de 4,3%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în decembrie, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută, potrivit datelor INS citate de News.ro.

În luna decembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cu 6,4%, serie brută, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,6%.

În ianuarie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,6%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+4,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,8%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 14,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,2%.

Activitatea de servicii de piaţă a înregistrat o cifră de afaceri mai mare provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+19,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,1%).

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.


Foto: Mediafax

NewMoney

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies