Afacerile AdePlast din ultimele șase luni au crescut cu 20%

Gabriel Bucur 21/07/2017 | 13:10 Ştiri
Afacerile AdePlast din ultimele șase luni au crescut cu 20%

AdePlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a înregistrat o creştere de 20% a cifrei de afaceri, față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță compania.

„Evoluția se datorează în primul rând acoperirii minuțioase a teritoriului României și în al doilea rând, a gamei vaste de produse AdePlast, toate realizate exclusiv în fabricile noastre. Evident că așezarea strategică a platformelor AdePlast joacă un rol important în evoluția cifrei noastre de afaceri”, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Investițiile de peste 50 de milioane de euro făcute în ultimii ani și deschiderea pieței spre consum au ajutat AdePlast să-și îmbunătățească cifrele de afaceri și profitul, dar și să conteze la export.

Exporturile cresc substanțial

„România este deja piața noastră și suntem din ce în ce mai prezenți și în Europa”, a mai precizat Marcel Bărbuț.

AdePlast a vândut la export, în prima jumătate din 2017, cu 136% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, creşteri evidenţiate substanţial în Bulgaria şi Ungaria, anunță reprezentanții companiei. Cele mai importante piețe pentru AdePlast sunt ţările limitrofe, dar anumite produse sunt cunoscute și în zone precum Spania, până în Insulele Canare, sau Italia.

Produsele cu ponderea cea mai mare la export sunt: vopselele din gama Aeria, respectiv Aeria Gold si PorusX, precum şi pachetele all-inclusive de Termosisteme (Polistiren, adeziv lipire (Polistirol), plasa, dibluri) şi adezivi pentru placări ceramice (în special AFN – Adeziv super plastic de înaltă rezistență).

„Sunt mulți meseriași români care, odată plecați la muncă în afara țării, ne contactează pentru a le livra, chiar și la mii de kilometri, materialele cu care s-au învățat să lucreze în România. Fabricile noastre sunt cele mai noi din Europa, iar rețetele de vopsea, de exemplu, sunt încă inovații la nivel european”, a încheiat Marcel Bărbuţ.

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

 


FOTO: AdePlast

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.