Advertorial. Ethereum: Merită să investești în 2022?

NewMoney 22/03/2022 | 16:50 Ştiri
Advertorial. Ethereum: Merită să investești în 2022?

Bitcoinul, cu certitudine, este ce mai populară și cea mai renumită criptomoneda. În același timp, nu ar fi corect să uităm în acest context despre Ethereum care, poate mai lent, dar în același timp, destul de sigur, merge pe urmele bitcoinului. În 2021 la fel ca și Bitcoinul, Ethereum a atins un nou top de valoare – a bătut un nou record, prețul unui ETH ajungând la peste 4,8 mii de dolari americani.

Acest context poziționează Ethereum ca criptomoneda cu perspective destul de interesante. Mulți investitori, în același timp, se întreabă cât de rentabil ar fi să investească în Ethereum în 2022. În acest articol răspundem la întrebarea: Cât de actual este să investiți în Ethereum în 2022? Vom menționa principalele aspecte în acest sens și cum acestea ar putea influența atât evoluția criptomonedei, cât și decizia investitorilor de a investi în Ethereum sau nu.

Factorii principali care poziționează investiția în Ethereum drept investiție cu perspectivă

De-a lungul evoluției Ethereum s-au format un șir de premise care determină atractivitatea acestei criptomonede și în 2021. Unii dintre aceștia factori este accesibilitatea crescândă a investițiilor prin intermediul platformelor de tipul Bitcoin Loophole. Bitcoin-loophole.io este un site de încredere folosit de o mulțime de crypto-traderi români.

Mai jos menționăm și descriem și alți factori care determină popularitatea investițiilor în Ethereum.

Staking-ul Ethereum-ului

Nu este o noutate că în 2021 Ethereum a trecut de la PoW la PoS. Mai mulți factori au determinat această decizie. În același timp, decizia este logică și de așteptat – să nu uităm că Ethereum, inițial, a fost conceput anume ca un blockchain PoS. Trecerea la noua versiune a blockchain-ului se preconizează a fi finalizată în 2022. Totodată, se anticipează că un șir de îmbunătățiri vor fi implementate în cadrul sistemului.

Posibilitățile pe care le oferă criptomoneda

Opțiunile pe care le oferă Ethereum rămân a fi exclusive într-o oarecare măsură și din ce în ce mai întrebate. Contractele inteligente de tipul SMART sunt tot mai des utilizate de către companiile din întreaga lume. Viitorul preconizează o creștere de aplicare a acestei tehnologii în viitorul apropiat.

Unii experți în crypto sunt de-a dreptul entuziasmați de ceea ce oferă Ethereum și de direcția în care se dezvoltă. Aceștia prognozează o creștere a valorii ETH în baza de valoarea tehnologiilor pe care le presupune și necesităților pe care aceasta este capabilă să le acopere.

Problema comisioanelor

În 2021 a fost rezolvată și una dintre principalele provocări legate de Ethereum. În majoritatea protocoalelor DeFi și a NFT-urilor, tranzacțiile sunt plătite cu Ethereum. Același principiu funcționează pentru multe alte proiecte construite pe blockchain-ul Ethereum.

Activarea hard fork-ului Londra a crescut interacțiunea utilizatorului cu sistemele descentralizate. Investitorii și comercianții nu mai trebuie să calculeze în mod independent taxele de tranzactie. Acum, la operațiunile din rețea se adaugă taxe fixe, care pot varia în funcție de sarcina din rețea, dar nu mai mult de 12,5% în ambele direcții.

Noul model de taxe de tranzacție rezolvă problema transferurilor blocate și mărește debitul blockchain-ului Ethereum. Cu toate acestea, comisioanele pe rețea sunt încă mari.

Acest lucru se datorează popularității în creștere a piețelor DeFi și NFT. Incapacitatea rețelei de a face față unei astfel de sarcini ar trebui rezolvată după tranziția completă la Ethereum 2.0.

Interesul public

Conform unor experți, Ethereum este mult mai atractiv decât bitcoinul (în 2022, cel puțin). Această atractivitate este determinată în special de faptul că inflația din interiorul blockchan-ului Ethereum este cu mult mai mică decât cea din cazul Bitcoinului. Tehnologiile Ethereum în acest sens au un mare aport – acest subiect se vehiculează pe larg în mass-media. Acest lucru face ca despre Ethereum să se vorbească, ceea ce poziționează criptomoneda în trenduri.

Reieșind din toate aspectele prezentate mai sus, Ethereum este mai curând o opțiune de investiție cu perspectivă, decât fără. În prezent Ethereum este disponibile spre cumpărare inclusiv pe platforma de încedere Ethereum Trader.

FOTO: Pixabay