Ştiri

Adrian Streinu-Cercel, demis de la conducerea Comisiei anti-Covid din Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timişoara, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din fruntea Comisiei anti-covid din Ministerul Sănătăţii.

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, le gândim, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus, gândim şi oportunităţi, dar nu pot fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri, dar decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii. I-am comunicat şi dânsului acest lucru, în comisia ştiinţifică de la nivelul ministerului ne mai făcând parte şi ne mai fiind nici preşedinte. Nu a obiectat”, a declarat NeluTătaru.

De asemenea, ministrul a precizat că locul profesorului Streinu Cercel a fost luat de către Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, după propunerile pe care le-a făcut în legătură cu carantinarea persoanelor vârstnice, a declarat, joi, că documentul cuprinde ”lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri”.

NewMoney

Recent Posts

Febra speculativă a Gamestop, reprodusă și în 2024. Ce a stat, de fapt, la baza efervescenței din piață?

Febra speculativă a Gamestop și altor acțiuni „meme" de la începutul anului 2021 pare, cu…

1 minut ago

BERD: Economia Rusiei, peste nivelul de dinainte de Războiul din Ucraina

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decât s-a prevăzut şi urmează să crească în acest…

7 minute ago

Leroy Merlin, parteneriat cu Sameday pentru livrări în rețeaua easybox din țară

În această primăvară, Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, lansează un…

12 minute ago

Până la jumătatea lui 2026 toate anunțurile de angajare vor trebui să aibă salariul publicat

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligați să…

39 de minute ago

Sphera Franchise Group, deținătorul francizelor KFC, Taco Bell și Pizza Hut, își triplează profitul net în primul trimestru al anului

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), cel mai mare grup din industria food service din…

o oră ago

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut cu 23%, în primul trimestru al anului

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din Romania, a înregistrat…

o oră ago

Acest website folosește cookies