Adrian Naidin, aripi și gheare de violoncelist

Răzvan Țupa 06/03/2017 | 15:41 Timp Liber
Adrian Naidin, aripi și gheare de violoncelist

Admirat și iubit de un public fidel, vio­loncelistul Adrian Naidin își spune povestea fie în cheia jazzului inspirat dintr-un filon etno autentic, fie dând sensuri noi operelor lui Bach, Brahms sau Paganini.

Este un artist charismatic și pasional, care și-a sedus publicul cu o voce in­cre­dibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gra­dare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă. Anul trecut, presa a scris despre drama lui atunci când a căzut de la etaj în timpul unei acțiuni a po­li­ției. În câteva luni, Adrian Naidin s-a recuperat și a încheiat anul pe scena Teatrului Național.

Luni, 6 martie, începând de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca susține spectacolul „Tari ca piatra“ împreună cu per­cu­ți­o­nistul Ionuț Micu. Bucureștenii îl vor revedea pe 20 martie, când pregătește un concert împreună cu trupa Holograf la Sala Palatului.

Dificultăți tehnice. A colaborat cu Moby pentru coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman“, filmul din 2013 în care era protagonist Shia LaBeouf. Pentru el, muzica este aceeași fie că vorbim despre jazz, sonorități clasice ori folclor. A studiat muzica la Cluj-Napoca și vorbește pentru NewMoney despre întâlnirile care i-au schimbat viața. Printre acestea, cea cu Mihalis Kakogiannis, regizorul filmului „Zorba Grecul“.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.