Adrian Câciu dă asigurări că nu vor fi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale în 2023

Elena Marinescu 26/01/2023 | 17:27 Ştiri
Adrian Câciu dă asigurări că nu vor fi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale în 2023

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi, la Palatul Victoria, despre noi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale, că în 2023 şi în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc.

Ministrul a precizat, totodată, că în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să se intre pe o serie de ajustări, care vor fi anunţate la momentul respectiv.

Ministrul Finanţelor a fost întrebat după şedinţa de Guvern dacă pentru anul 2024 sunt avute în vedere noi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale pentru anumite sectoare. „Eu v-am spus destul de clar şi am fost destul de clar că în 2023 şi în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc, jalonul din PNRR spunându-ne ce am avut de făcut până în 2023. Pe de altă parte, tot în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să intrăm pe o serie de ajustări”, a spus ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

Câciu a mai arătat că, din punctul lui de vedere, acest lucru va fi făcut, dar vor anunţa după deciziile coaliţiei, dar nu mai devreme de 2024. ”O să vedeţi la momentul în care începem această dezbatere şi implementarea să se facă în 2025, 2026 pe anumite zone (..) pentru că se pune întotdeauna un subiect ca şi cum ar fi un subiect care-i defavorizează pe unii sau pe alţii, acolo unde sunt distorsiuni economice create de sistemul fiscal”, a mai spus Adrian Câciu.