Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie pe fondul tensiunilor din Valea Jiului

NewMoney 19/02/2021 | 16:13 Ştiri
Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie pe fondul tensiunilor din Valea Jiului

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Roşu s-a declarat ”vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

Potrivit presei locale din judeţul Hunedoara, în cadrul discuţiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie lăsând astfel un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, deoarece în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii.

Cristian Roşu i-ar fi transmis ministrului Energiei că el este „vinovat” de neplata salariilor şi a unor plăţi restante, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general Samuel Dioane. Protestatarii mai cer achitarea salariilor în două tranşe în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea, minerii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune

”Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită. Guvernul trebuie să vină mâine cu soluţii sau să plece acasă”, a transmis Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.

Şi Complexul Energetic Hunedoara, sucursala Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia, a transmis un comunicat de presă, vineri, în care anunţă oprirea furnizării agentului termic.
”Conducerea Complexului Energetic Hunedoara anunţă că din cauza disfuncţionalităţilor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de astăzi 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva, urmând ca activitatea Termocentralei Mintia să fie reluată în momentul reînceperii activităţii de extracţie a cărbunelui în Valea Jiului. Ne cerem scuze locuitorilor oraşului Deva pentru disconfortul creat”, transmite CEH.