AdePlast investește 22 de milioane de euro în două fabrici în Craiova

NewMoney 14/06/2018 | 13:02 Ştiri
AdePlast investește 22 de milioane de euro în două fabrici în Craiova

Producătorul român de materiale de construcții AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuț, va deschide o nouă platformă industrială, care se va întinde pe o suprafață de 20 de hectare, la Isalniţa, în apropiere de oraşul Craiova.

Pe platforma industrială vor funcționa fabrica de polistiren, care va demara producția în luna iulie, și fabrica de mortare uscate, care va fi funcțională din luna august.

„Valoarea totală a investiției este de 22 milioane de euro, din care 20 milioane de euro reprezintă investițiile în cele mai noi tehnologii la nivel mondial, iar 2 milioane de euro reprezintă valoarea flotei auto și a echipamentelor logistice. Investiția presupune doar construcția fabricii de polistiren și a celei de mortare uscate, însă, pe viitor, avem în vedere și alte dezvoltări industriale pe platforma de la Ișalnița” a declarat Daniel Stăncescu (foto), CEO AdePlast.

CITEȘTE ȘI: Bărbuții lui Marcel: cui vrea să lase afacerea proprietarul celui mai mare producător de materiale de construcții autohton

Astfel producătorul speră ca de la 1 septembrie, produsele să fie deja în piață.

„La Ișalnița vom putea produce minim 1.600 de tone de mortare pe zi în funcție de gama sortimentală, iar termenul de punere în funcțiune a acestei fabrici este 22 august, pentru că intenția noastră este să ajungem cu produsele în piață începând cu 1 septembrie.  În ceea ce privește fabrica de polistiren, capacitatea se ridică la 700.000 de metri cubi pe an”, precizează Daniel Stăncescu.

Odată cu deschiderea fabricilor de la Ișalnița, AdePlast va crea 70 de noi locuri de muncă.

AdePlast are deja trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman. Producătorul a încheiat anul trecut cu afaceri de 92 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2016.