Ştiri

AdePlast a ajuns la afaceri de peste 90 de milioane de euro

Producătorul de materiale de construcții AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuț, a încheiat anul trecut cu afaceri de 92 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2016. 8% din vânzări au mers la export, în țări precum Ungaria, Bulgaria, Austria și Republica Moldova.

„A fost o evoluție bună având în vedere că la momentul adoptării bugetului ne-am propus o creștere de două cifre, dar știam că pe piețele noastre se anunțau turbulențe pe anumite segmente și reconfigurări de forțe din partea competiției, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, a spus Daniel Stăncescu (foto), CEO al AdePlast.

Creșterea de pe piața internă a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidențiale, în condițiile unei stagnări ale lucrărilor publice de termoreabilitare.

”Departamentul financiar de la AdePlast monitorizează permanent creșterea generală a prețurilor, în special a celor la utilități și combustibili, creșterile salariale, impactul cursului valutar și ratele dobânzilor din Romania. Strategia AdePalst pentru 2018 vizează menținerea ratei de creștere sustenabilă a cifrei de afaceri și a profitului companiei, la fel ca în anul 2017”, potrivit companiei.

AdePlast are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman.


Sursă foto: AdePlast

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

32 de minute ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

4 ore ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

5 ore ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

17 ore ago

Bulgarii dau în judecată Gazprom pentru întreruperea livrărilor de gaze

Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că Bulgargaz intenţionează să declanşeze o acţiune în…

17 ore ago

Veşti bune pentru medici. Decizia luată de CNAS privind plata serviciilor medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat ce decizie a luat în urma…

18 ore ago

Acest website folosește cookies