Actorul Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru uciderea regizoarei Halyna Hutchins

Elena Marinescu 19/01/2023 | 19:09 Fapt Divers
Actorul Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru uciderea regizoarei Halyna Hutchins

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare atunci când a tras cu o armă de recuzită, anunţă BBC.

Baldwin repeta o scenă pentru filmul western „Rust” când împuşcătura a avut loc la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021. Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar. Potrivit sursei citate de News.ro, niciunul dintre cei doi nu a comentat acuzaţiile.

Joi, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii. „Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă”, se arată în declaraţie. „După o analiză amănunţită a dovezilor… am stabilit că există suficiente dovezi”. „În privinţa mea, nimeni nu este mai presus de lege şi toată lumea merită dreptate”, a spus ea.

Ce pedepse riscă cei doi acuzaţi

Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Vor fi judecaţi de un juriu, au spus procurorii. Regizorul de film Joel Souza a fost şi el rănit, dar procurorii au spus că nu vor fi depuse acuzaţii în legătură cu asta.

După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată. „Nu ştiu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu ştiu cum a ajuns acel glonţ în acea armă. Nu ştiu”, a spus el în decembrie 2021.

 

Pe 21 octombrie 2021, filmările acestui western într-o fermă din Santa Fe (New Mexico) s-au transformat într-o tragedie atunci când Alec Baldwin a activat o armă care se presupunea că ar conţine doar gloanţe false, dar al cărei proiectil a rănit-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani.

Acest accident de la filmări, într-o ţară îndoliată în mod regulat de arme de foc, a avut un impact foarte puternic, dincolo de graniţele americane. Ştirea a determinat studiourile de la Hollywood să reflecteze asupra regulilor şi condiţiilor de realizare a filmelor.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, care a jucat în multe filme de acţiune, şi-a făcut un nume prin portretizarea lui Donald Trump în emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC.