Activ Property Services: Piața evaluărilor imobiliare este în creștere

Andreea Neferu 05/05/2017 | 17:54 Ştiri
Activ Property Services: Piața evaluărilor imobiliare este în creștere

Firma de consultanță imobiliară Activ Property Services l-a numit pe Cristian Negrea în funcția de manager al departamentului de evaluări și studii.

Cristian Negrea are peste 13 ani de experiență în evaluarea proprietăților imobiliare,  în companii internaționale precum Century 21, CBRE, JLL, Cushman&Wakefield.

El a absolvit Academia de Studii Economice din București, specializându-se în anul 2007  în cadrul programului de master „Economia proprietăților imobiliare”, al aceleiași universități.

Negrea este membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) și al Royal Institution of Chartered Surveyors, obținând calificarea MRICS (specializarea evaluare imobiliară)  în anul 2011.

Este specializat in evaluări de portofolii și proiecte comerciale majore, activitatea sa acoperind evaluări în scopul garantării, evaluarea de proprietăți rezidentiale, studii de evaluari de proprietăți hoteliere. A fost implicat în proiecte corporate importante de-a lungul carierei, având un număr considerabil de evaluări confirmate de tranzacții în piața liberă, una dintre principalele tranzacții fiind realizată în retail în anul 2016.

„Piața evaluărilor este în momentul de față în creștere, beneficiind de revitalizarea sectorului de construcții, precum și de promovarea transparenței (…)”, a spus Negrea.

Activ Property Services, companie fondată în 1993, are sediul central în București și două birouri regionale în Timișoara și Cluj-Napoca. Compania a realizat în ultimul an rapoarte de evaluare reprezentând proprietăți imobiliare cu o suprafață totală de peste 5 milioane de metri pătrați și o valoare estimată de peste 2,5 miliarde Euro.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.